iRobot Tesztek

Porfogót fogtam:-) — iRobot Roomba 531 porszívó robot

2011.01.28 15:32

Porfogót fogtam:-) — iRobot Roomba 531 porszívó robot

Egy Roomba 531-el kezdődött Dyra blogger és a háztartási robotok közös története. Úgy tűnik, ő is azok közé tartozik, akik nemcsak használják a robotokat, de szívesen meg is osztják tapasztalataikat az interneten. Dyra-blogján már a legújabb felmosó robotról is szerepel bejegyzés, hiszen  Magyarországon elsők között robotizálta  a felmosást is lakásában egy iRobot

Porfogót fogtam:-) — iRobot Roomba 531 porszívó robot

Forrás: Dyra blogja

A legújabb szerzeményem egy jó kis robot porszívó (iRobot Roomba 531), kicsit zúzós volt ára (89 guriga), de mivel két pici gyerkőcöm van + igen erős porallergiában szenvedek, megleptük magunkat vele.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy először egy olcsóbb porszívót próbáltam, nevezetesen RobotX R800, ám igen pocsék szerviz háttere miatt (egy egyszerű aksi hiba miatt majd 3 hónapot volt garban és aztán sem lett jó) visszakértem a pénzem. Hozzátettem még egy 30 000 Ft és így sikerült beszereznem a iRobot Roomba 531 gépet.

iRobot Roomba 531

Nem véletlen drágább, a takarítási hatékonyságuk közel egyforma, ám az iRobot Roomba 531-es nagyobb figyelmet fordít a falak és bútorok melletti takarításnak, lendületesebbnek kevésbé darabosnak érzem, ezen kívül felhasználóbarátabb, hiszen színkódokkal segíti az eszköz karbantartását. Ám tény, hogy az általam vásárolt porszívót nem lehet se programozni se távirányítani, míg ugye a RobotX R800-nál ez adva volt. Viszont az iRobot Roomba 531-es készülékre 2 év a garancia és elég könnyű hozzá tartalék alkatrészt szerezni, ha esetleg szükséges lenne. Szóval elsőnek is a iRobot Roomba 531-es mellet kellet volna döntenem. Mind1! Erre mondják: jobb későn, mint soha Biggrin

iRobot Roomba 531

1-2 nap alatt nagyon szépen össze szedte a port a kéróban, tényleg csak ajánlani tudom! Nekem eddig nagyon bevált, remélem hosszú távon sem lesz probléma vele Smile Lőttem pár képet lentebb meg is lehet tekinteni! Ezen kívül, aki ilyen eszköz beszerzését tervezi, látogassa meg feltétlen ezt az oldalt: http://www.geeks.hu/robot/tesztek/takarito_robotok! Nagyon hasznos tesztek olvashatók a takarító robotokról!