Blog

​iRobot, a háztartási robotok új generációja

2016.03.09 15:47

Téged is biztosan megérintett a robotok világa, ha máskor nem, hát gyermekkorodban. Aztán felnőttél, de láss csodát, a robotok maradtak, sőt egyre több van belőlük, különböző fontos, vagy látszatra annyira nem fontos területén az életnek.

A gépkocsigyártó robotokat mindenki ismeri, de nem biztos, hogy van otthon egy iRobot az ágyad alatt. Ha mégis, akkor te a jövő eszközeid használod, olyan területeken, amelyek amennyire nem látszanak létkérdésnek, annyira kikerülhetetlenek. Az iRobot ugyanis takarít helyetted. Felporszívózik és fel is mos, igaz ezt két külön eszköz teszi, de neked jóformán a kisujjad sem kell mozdítanod, hogy ragyogó eredményt érj el. Márpedig takarítás után valóban ragyognia kell mindennek, és annak csak a háziasszonyok a megmondhatói, mennyi munka van abban, hogy egy lakás rendezett és tiszta legyen.

Az iRobot használatával mindez gyerekjáték. Kiválasztod a webshopban az igényeidnek megfelelőt, öt perc alatt tisztában vagy minden tulajdonságával, majd bekapcsolod, és hagyod dolgozni. Ha pedig látni sem szereted, ahogyan halkan sürög-forog, kedvedre időzítheted, hogy akkor takarítson, mikor te nem vagy otthon. Olyan ez, mintha a porszívóddal együtt egy takarítónőt is vásároltál volna, a különbség annyi, hogy mindezért csak egyszer kell fizetned, és egy iRobot nem kerül sokkal többe, mint egy hagyományos porszívó. Az eredmény pedig önmagáért beszél, amikor egy hosszú nap után a tiszta lakásba érsz haza, és lassan el is felejtheted mi az a porszívó, vagy felmosó vödör.