Blog

Roomba 900-as sorozat

2017.03.31 10:27

Ha eddig dícsértük az iRobot porszívórobotokat - már pedig azt tettük -, akkor a 900-as sorozatot a 2016-os magyarországi megjelenésével egyenesen csodáljuk.

Az eddigi random takarítást (ami nem feltétlen jelent rosszat) felváltotta a szisztematikus takarítási algoritmus, amivel gyorsabb és precízebb lett a rendszer.

Az új Roomba 900-as sorozat.

Ha eddig dícsértük az iRobot porszívórobotokat - már pedig azt tettük -, akkor a 900-as sorozatot a 2016-os magyarországi megjelenésével egyenesen csodáljuk.

Az eddigi random takarítást (ami nem feltétlen jelent rosszat) felváltotta a szisztematikus takarítási algoritmus, amivel gyorsabb és precízebb lett a rendszer.

A 980 és 960-as robotok már mindent érzékelnek és jól tájékozódnak lakásunkban. Menet közben térképet készítenek, amit az okos telefonunk segítségével a takarítás befejezése után konstatálhatunk.
Egy iRobot aplikáció segítségével, okostelefonunkon, minden látható és beállítható ami a robot működésével kapcsolatos. Szükségünk van egy otthoni WIFI összeköttetésre, mellyel szinkronizáljuk a robotot, ami lehetőséget biztosít, hogy az iRobot szerveréhez kapcsolódva önmagát frissítse, hogy mindíg napra kész legyen a szoftver verziója.

Az új iRobot rendszer a kiszámítható viselkedésével, valamint precíz és gyors munkájával, 1 takarítási ciklusban, akár 174 nm teljes lefedettséget eredményezhet.

Jogosan kérdezhetjük, hogy akkor a korábbi modellek már elavultak, vagy az újhoz képest rosszul teljesítenek?
Nem erről nincs szó. Továbbra is jól takarító robotok maradnak, csak azok számára lesznek inkább javasolva, akiknek 60-70 nm-nél nem nagyobb a takarítandó területük, vagy egyszerűen csak nem akarnak többet költeni robotvásárlásra.
A 900-as sorozatot pedig azoknak ajánljuk inkább, akiknél 60-70 nm-nél nagyobb a felület, illetve bárkinek, ahol kizárólag a szisztematikus takarítás felel meg az elvárásnak.

A 980-as csúcsmodelt azt teszi még vonzová, hogy amikor szőnyegen takarít, automatikusan felemeli a szívóteljesítményét egy magasabb, turbó fokozatra, ami 30%-al nagyobb erőt generál a 800-as elődeihez képest, melyek eleve 50%-al jobban teljesítenek mint az őt megelőző 6-700-as szériák.

Kérdezhetnénk, hogy akkor a 960-as model miben különbözik (az árán kívül) a 980-as modeltől. Hát ebben az előbb említett turbó fokozat hiányában, és egy picit kisebb kapacitású akkumulátorban. Vannak olyan háztartások, ahol a szőnyeg nem dominál, így oda nem feltétlenül szükséges ez a szolgáltatás.

A 900-as sorozat néhány tulajdonságai:

 • Nagy hatékonyságú navigációs rendszer, mely a pásztázó szenzorok és egy kamera segítségével, feltérképezik a lakás egész területét, így teljes lefedettséget biztosítva a takarításnak.

 • Vizuális lokalizáció
  Az iRobot által szabadalmaztatott vSLAM® technológia segítségével, a Roomba 980, navigációja során, a belső térképe számára, vizuális tájékozódási pontokat jelöl meg a lakásban, annak érdekében, hogy precízen meg tudja állapítani az éppen aktuális tartózkodási helyét.

 • Újratöltés és folytatás
  Folyamatosan dolgozik akár 2 órán át, majd automatikusan újratölti magát, és folytatja a takarítást onnan ahol abbahagyta, amíg a teljes munkát el nem végzi.

 • Nagy szívóerő szőnyegtakarítás turbó üzemmóddal
  A Roomba 980 okosan úgy takarít, a benne található 3. generációs vákummotorja segítségével, hogy automatikusan 30 %-al nagyobb szívőerőt generál - a 800-as elődeihez képest -, amikor szőnyeget érzékel, hiszen a por és más szennyeződések ott könnyebben megbújhatnak, mint a keményebb padlófelszíneken.

 • AeroForce™ takarítási rendszer
  A Roomba 980 az előző, a 800-as sorozatból már ismert, AeroForce technológiával van felszerelve, ami az egymással szemben forgó gumihengereknek és a speciálisan kialakított vákuumtartálynak köszönhetően kimagasló eredményt generál a robot számára a takarítás során.


 • Az applikáció nyújtotta opciók
  Az iRobot HOME applikációval bárhonnan elindítható a takarítás az alkalmazás segítségével, bárhol is vagyunk, egyetlen gombnyomással.
  Az applikációnak köszönhetően a tenyerünkben tarthatjuk mindazon információkat, ötleteket, támogatást, valamint több, olyan interaktív funkciót is, ami a robotunk jó működéséhez szükséges, akár otthon vagyunk, akár menet közben valahol.

 • Egyszerű programozás
  Beállítható, hogy a Roomba miként kezelje egyedi háztartásunkat. Automata indítási opció megadása, 1x vagy 2x áthaladási funkció kiválasztása, szegély vagy akár a turbó szőnyegtakarítás ki-be kapcsolása.

 • Célirányos navigáció
  Alkalmazkodás a környezethez a teljes lefedettség érdekében.

 • Óvatos mozgás az egész területen és a szobák között
  A Roomba beépített szenzorjai együttesen figyelnek és terelik a robotot, hogy az, a bútorok alatt, mellett és között a legoptimálisabb és kifinomultabb manőverekkel tudja végezni a munkáját. A magasabb területeken folytatott takarítás biztonságáért pedig a leesést gátló szenzorok a felelősek.

 • Ütemezett indítás
  A Roomba a hét minden napján, 1-1 önálló indulásra programozható. Ez folyamatosan tiszta padlót eredményez egész héten.

 • Újratöltés és folytatás
  Folyamatosan dolgozik akár 2 órán át, majd automatikusan újratölti magát, és folytatja a takarítást onnan ahol abbahagyta, amíg a teljes munkát el nem végzi.

 • Összezúzza a szennyeződést mielőtt felszedi
  A speciális AeroForce ™ rendszer két megerősített gumiborítású keféi gondoskodnak arról, hogy minden padlófelületről a Roomba képes legyen felszedni a makacs szennyeződéseket is.

  A Házirobotok.hu csapata